Project Description
Gezonde mini cheesecakes
Hoe leuk is het om deze mini cheesecakes op tafel te zetten! De kleur komt van een natuurlijke kleurstof Spirulina. De kleurstof maakt het nog extra leuk om op te eten. Deze cheesecakes zijn makkelijk om te maken, gezond en ook nog eens glutenvrij!
Recept
Portie: 6 stuks
Bereidingstijd: 15 minuten + 60 minuten oventijd
Ingrediënten
- 150 gram roomkaas (light)
- 80 gram Griekse yoghurt (0%)
- 2 eieren
- 2 eetlepels citroensap
- 1 theelepel vanille extract
- 2 eetlepels agavesiroop
- 2 theelepels spirulina
- 50 gr blauwe bessen
+ extra blauwe bessen en kokosrasp ter garnering
Voor de bodem
- 50 gram glutenvrije havermout
- 1 eetlepel kokosrasp
- 3 dadels
- 2 eetlepels halvarine (gesmolten)
- 1 eetlepel agavesiroop
- 1 eetlepel cacao
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 140 graden. Voor de bodem, mix de havermout, dadels, halvarine, agavesiroop, kokosrasp en cacao fijn in een keukenmachine
- Doe de mengsel in de muffinvormpjes en druk het goed aan met een lepel.
- Zet vervolgens dit in de koelkast terwijl je de vulling maakt.
- Voor de vulling, mix de roomkaas, Griekse yoghurt, eieren, citroensap, agave, spirulina en vanille door elkaar.
- Verdeel het mengsel van de vulling over de vormpjes.
- Bak de cheesecakes af in de oven voor 60 minuten en laat ze daarna goed afkoelen.
- Maak de gezonde mini cheesecakes af met extra blauwe bessen en kokosrasp als topping.
Eet smakelijk!
De blauwe kleur van de spirulina poeder is te danken aan de herkomst: Spirulina algen. Wist je dat spirulina rijk is aan vitamine A, C, E, K en de B vitamines B1, B2 en B6. Omdat ze een natuurlijke bron van vitamines vormen zijn ze door ons lichaam heel makkelijk op te nemen. Het is rijk aan de mineralen die wij heel hard nodig hebben en vaak tekort komen; denk aan met name calcium, magnesium en ijzer. Veel gezondheidsvoordelen dus én het geeft ook nog eens een mooie kleur!