Project Description
Gezonde chocolade koeken
Wie houdt niet van chocolade koekjes en die ook nog eens gezond zijn! Probeer dit makkelijke recept uit voor een gezond tussendoortje. Met dit basisrecept kan je ook de chocola vervangen voor cranberry’s, noten een nog veel meer.
Recept
Bereidingstijd: 10 minuten + 12 minuten oventijd
Portie: 8 koeken
Lactose vrij | Vegan
Ingrediënten
- 200 gram speltbloem
- 50 gram amandelmeel
- 100 milliliter maple sirup
- 120 gram kokosolie
- sinaasappel schil
- 80 gram pure chocola
Bereidingswijze
- Meng de speltbloem en de amandelmeel door elkaar.
- Voeg 120 gram kokosolie op kamertemperatuur samen met de Maple sirup bij de droge ingrediënten.
- Schaaf wat sinaasappel schil bij de mengsel.
- Snijd de pure chocola grof en schep het voorzichtig door de mengsel heen.
- Kneed het deeg goed door tot een bal en wikkel de bal in folie en het het deeg 15 minuten in de koelkast rusten.
- Gebruik een ijsscheplepel om even grote bollen te maken op de bakplaat.
- Bak de koeken af voor 12 minuten tot ze goudbruin zijn.
Genieten maar!
Kokosolie is de ideale vet om mee te bakken en ook allerlei gezondheidseffecten hebben. Zo zou het je immuunsysteem versterken en infecties helpen voorkomen, het cholesterol doen dalen en beschermen tegen hart- en vaatziekten, de stofwisseling versnellen waardoor vetten sneller verbranden en men zou afvallen, het zou de opname van vitamine en mineralen bevorderen, maag- en darmklachten verhelpen en een stimulerend effect hebben op de werking van de schildklier.
Op zoek naar nog een gezond tussendoortje? Dan zijn deze kokoshaverkoeken iets voor jou!
