Project Description
Gezonde appel wentelteefjes
Een typisch gerecht voor de zondag ochtend, warme wentelteefjes! Alleen dit is de gezonde variant van de wentelteefjes met appel en walnoten. Binnen 15 minuten op tafel, glutenvrij en lactosevrij.
Recept
Portie: 1 persoon
Bereidingstijd: 15 minuten
Glutenvrij | Lactosevrij
Ingrediëntenlijst
- 2 tl gemalen kaneel
- 150 ml halfvolle (lactosevrije) melk
- 2 sneetjes volkoren (glutenvrij)brood
- 2 el vloeibare margerine
- 1 eetlepel agave siroop
- middelgroot ei
- 1 appel
- 15 gram walnoten
Bereidingswijze
- Klop het ei, de helft van de kaneel en de melk los in een diep bord. Wentel de sneetjes brood hier 1 voor 1 door.
- Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak 2 sneetjes brood op middelhoog vuur in 3 min. goudbruin. Keer halverwege. Neem uit de pan. Herhaal met de rest van het brood.
- Halveer ondertussen de appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes van een 0,5 tot 1 cm. Bak in dezelfde koekenpan de appel met de rest van de kaneel en 1 eetlepel agave siroop 3 min. op middelhoog vuur. Serveer de wentelteefjes met de appel en 15 gram walnoten.
Zoek je nog een gezond ontbijt met appel? Probeer deze apple crumble eens uit!
Appels hebben veel gezondheidsvoordelen. Zo zitten appels vol met vitamine C en A, zijn appels goed voor je tanden, bevorderd de spijsvertering, goed voor je hersenen en nog veel meer. Kortom elke dag een appeltje of 2 eten zal je lichaam dankbaar voor zijn!