Project Description
Gevulde paprika’s met couscous
Recept
Portie: 4 gevulde paprika’s
Bereidingstijd: 30 minuten
Glutenvrij
Ingrediënten
- 200 gram mager rundergehakt
- Olijfolie
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel paprikapoeder
- 125 gram maïs
- 2 grote paprika’s
- 6 takjes peterselie
- 100 gram glutenvrije couscous
- 50 gram ricotta
Bereiding
- Warm de oven voor op 180 °C.
- Bak het gehakt in de hete margarine met de gemalen komijn en het paprikapoeder tot het gaar en rul is. Bak een halve blik maïs mee.
- Was de paprika’s. Halveer grote paprika’s in de lengte of snijd van kleine paprika’s de bovenkant af. Verwijder de zaadlijsten en pitjes.
- Was de peterselie en knip het fijn.
- Breng 100ml water aan de kook.
- Meng de couscous met het water in een kom en laat dit afgedekt 5 minuten staan.
- Meng een paar lepels couscous en de helft van de peterselie door gehakt.
- Vul hiermee de paprikahelften en verdeel de ricotta erover.
- Zet de paprika’s in een ovenvaste schaal en laat ze 20 minuten in de hete oven gaar worden.
- Serveer de gevulde paprika’s direct met wat gebakken aardappels of gegrilde groente, eetsmakelijk!
Tip: Vervang het gehakt door grof gehakte tofu of gare linzen.
Paprika’s zijn zeer rijk aan vitamine C. De vitamine die erom bekend staat goed te zijn voor je immuunsysteem. Met een halve rode paprika krijg je al ruimschoots de dagelijks aanbevolen hoeveelheid binnen. Ook zijn Paprika’s een goede bron van kalium. Dit mineraal helpt om je hart en bloedvaten in topconditie te houden.