Project Description
Geroosterde paprikasoep
Een heerlijke warme soep voor de lunch, wie wilt dat niet op koude dagen? Met maar 7 ingrediënten staat deze heerlijke geroosterde paprikasoep klaar op tafel. Dip de soep met een lekker volkorenbroodje.
Recept
Portie: 2 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Lactosevrij | Glutenvrij
Ingrediënten
- 2 el (lacotsevrije) Griekse yoghurt
- 1 groentebouillonblokje
- 2 rode paprika’s
- 1 tomaat
- 1 ui
- 3 takjes verse peterselie
- 3 takjes basilicum
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de paprika’s door midden en verwijder de zaadlijsten.
- Leg de paprika’s met de rug naar boven op een bakplaat en grill de paprika’s voor 20 minuten.
- Snipper de ui, snijd de tomaat in blokjes en de peterselie en basilicum fijn.
- Verhit een scheut olie in een soeppan en bak de ui voor 3 minuten.
- Zodra de paprika’s klaar zijn, pel je de vel en snijd de paprika’s in grove stukken.
- Voeg de tomaat, paprika’s, Griekse yoghurt, 700 mililiter water met een bouillon blokje en breng het geheel 10 minuten aan de kook.
- Pureer de soep en verdeel het over 2 kommen, garneer het af met nog wat gehakte peterselie.
Heerlijke lunch, eet smakelijk!
Paprika’s zijn zeer rijk aan vitamine C. De vitamine die erom bekend staat goed te zijn voor je immuunsysteem. Met een halve rode paprika krijg je al ruimschoots de dagelijks aanbevolen hoeveelheid binnen. Ook zijn Paprika’s een goede bron van kalium. Dit mineraal helpt om je hart en bloedvaten in topconditie te houden.
