Project Description

Geroosterde bloemkoolsoep

Wil je een gezonde soep maken voor weinig werk? Probeer deze romige geroosterde bloemkool soep een uit. Vol vitamines en heel makkelijk om te maken. Als je nog vergeten groente in huis hebt liggen, voeg ze bij dit recept toe voor nog meer smaak.

Recept

bereidingstijd: 30- 35 minuten

portie: 4 personen

Lactose vrij| Vegan | Glutenvrij

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 1 pastinaak
  • 2 knoflooktenen
  • 20 mililiter olijfolie
  • 2 sjallotten
  • 3 takjes tijm
  • 1 liter kippen bouillon
  • citroen sap

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden en leg bakpapier op een bakplaat.
  2. Snijd vervolgens de bloemkool en pastinaak in stukjes en leg  ze neer op een bakplaat. leg 2 hele knoflooktenen, 2 sjalotten en 3 takjes tijm bij de bloemkool en pastinaak.
  3. Besprenkel de groente met olijfolie en strooi wat peper en zout eroverheen.
  4. Bak de bakplaat met groente af voor 30 – 35 minuten in de oven.
  5. verwijder de omhulsel van de knoflook en verwijder de stam van de tijm.
  6. Doe alle ingrediënten in pan en voeg 1 liter groente bouillon toe, laat het voor 15 minuten staan zodat de bloemkool zacht wordt.
  7. Pureer de ingrediënten tot een gladde soep en voeg citroensap toe naar smaak.
  8. Serveer de soep met wat tijm en peper

Eetsmakelijk!

Bloemkool bevat veel gezonde stoffen zoals vitamine C, vitamine K, calcium, kalium en, net zoals broccoli. Ook bevat bloemkool veel vezels. Verder zit bloemkool vol met antioxidanten die gezond zijn, omdat zij uw cellen beschermen tegen ontstekingen en virussen.

Zoek je een bijgerecht bij deze heerlijke soep? Probeer dan deze histamine vrije pizza’s eens uit!