Project Description

Gegrilde maïsribs

Deze maisribs zijn een feestje om te eten! De vegetarische versie van de spairibs. Ze hebben een heerlijke rokerige smaak en zijn super makkelijk om te maken.

Recept

Portie: 8 stuks

Bereidingswijze: 25 minuten

Ingrediënten

  • 2 maïs
  • 2 el barbecue saus
  • 1 tl koriander poeder
  • olijfolie
  • 1 tl komijn
  • Plantaardige yoghurt
  • Lente ui

Bereidingswijze

  1. Kook de maïs voor 2 minuten in een pan met water.
  2. Voor de marinade mix je de barbecue saus met komijn, koriander,  paprika poeder en olijfolie.
  3. Snijd de maïs in de lengte en dan nog een keer zodat je 4 stukken hebt.
  4. Vervolgens marineer je de maïsribs in de saus en laat ze 10 minuten staan zodat de saus goed intrekt.
  5. Verwarm de airfryer of oven op 180 graden en bak ze voor 10-15 minuten af.
  6. Tot slot garneer je de maïsribs af met wat plantaardige yoghurt en lente ui.

Zoek je nog een ander vegan snack voor op je borrelplank? probeer deze courgette bites eens uit!