Project Description

Gebakken kabeljauw met aardappelpuree

Op zoek naar een gezonde avondmaaltijd? Probeer deze heerlijke gebakken kabeljauw met aardappelpuree eens uit! Dit recept is perfect om overige groente uit de koelkast in te verwerken naast de snijbonen. Wok bijvoorbeeld paprika en courgette erbij voor nog meer groente bij het gerecht.

Recept

Portie: 2 personen

Bereidingstijd: 20 minuten

Glutenvrij

Ingrediëntenlijst

  • 450 gram kruimelige aardappele
  • 150 ml halfvolle melk
  • Nootmuskaat
  • 400 gram snijbonen
  • 2 moten kabeljauw
  • 2 eetlepels margarine
  • 100 ml bouillon

 Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen. Kook ze in weinig water met een deksel op de pan in 20-25 minuten gaar.
  2. Was de snijbonen en snijd ze in snippers. Kook de snijbonen in een bodempje water in ongeveer 6 minuten gaar.
  3. Dep de vis droog en bestrooi de vis met peper.
  4. Maak de peterselie schoon en knip het klein.
  5. Verwarm de margarine en bak hierin de vis voorzichtig aan beide kanten bruin.
  6. Schenk de bouillon erbij met de peterselie en stoof de vis in 6-8 minuten gaar.
  7. Breng de melk aan de kook.
  8. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn.
  9. Maak er met hete melk een puree van en breng op smaak met nootmuskaat.
  10. Serveer de kabeljauw met de snijbonen en de aardappelpuree.

Heerlijk, eetsmakelijk!

Nog een avondmaaltijd uitproberen met vis? probeer deze overheerlijke pasta pesto eens uit!