Project Description

Chili sin carne

Chili con carne, alleen zonder vlees! Heerlijk warme avondmaal dat binnen 35 minuten op tafel staat. Dit recept is voor 4 personen. Eet de chili met wat tortilla chips voor een extra bite.

Recept

Portie: 4 personen

Bereidingstijd: 35 minuten

Lactosevrij | Glutenvrij

Ingrediënten

  • 1 rode en 1 oranje paprika
  • 1 rode peper
  • 200 gram gehakt
  • 2 blik tomatenblokjes zonder zout
  • 2 klein blik kidneybonen (uitlekgewicht ca. 250 gram)
  • 16 takjes koriander
  • 1 limoen
  • 120 gram zilvervliesrijst
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel kaneel
  • 4 theelepels gemalen komijn
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1 ui
  • Tortilla chips

Bereidingswijze

  1. Pel de ui en de knoflook en snijd ze fijn.
  2. Was de paprika’s en de peper en snijd ze in stukjes.
  3. Fruit de ui en de knoflook met de komijn, paprikapoeder en kaneel zacht in de olie.
  4. Voeg het gehakt, de paprika’s, de peper en de tomatenblokjes toe en laat dit 15 minuten zacht sudderen.
  5. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  6. Spoel de kidneybonen in een zeef af. Warm de kidneybonen mee in de tomatensaus.
  7. Snijd de halve limoen in partjes.
  8. Was de koriander en knip het grof.
  9. Geef de chili met de rijst, een partje limoen en strooi er koriander over.

Heerlijk ontbijt, eet smakelijk!

Rode kidneybonen bevatten veel gezonde voedingsstoffen. Ze zijn een goede bron van koolhydraten en rijk aan eiwitten, welke helpen je botten en spieren sterk te houden. Ook bevatten rode kidneybonen veel vezels, maar liefst 23,4 gram per 100 gram.