Project Description

Glutenvrije kwark wafels

Gezonde glutenvrije kwarkwafels maken voor dummies 🧇🤍!
Ze zijn gezond, makkelijk én lekker. Heb je geen wafelijzer? Geen probleem, je kunt ze ook maken in een koekenpan.

Ingrediënten

  • 150 gram kwark + extra om te garneren
  • 2 eieren
  • 60 gr boekweitmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 el speculaas of koekkruiden
  • 1 tl vanille extract
  • 100 gr aardbeien
  • Aardbeienjam
  • Snufje zout

Bereidingswijze

1. Doe kwark, eieren, boekweitmeel, bakpoeder, zout, speculaaskruiden en vanillearoma in een beslagkom en mix ze door elkaar heen.
2. Vet de wafelijzer in, laat het warm worden en voeg vervolgens een schep van de mix toe. Het kan ook in de pan!
3. Voor de topping verwarm je aardbeien met aardbeien jam in een pan. Vergeet niet af een toe te roeren! 🍓Geen tijd? Dan kun je natuurlijk ook gewoon de jam en aardbeien apart toevoegen zonder te verwarmen van te voren.
4. Wanneer de wafels klaar zijn gebruik je als topping wat kwark, gevolgd met de aardbeien topping.

En nu kan je écht lekker genieten! 😋

Je kunt ook de wafels voor meerdere dagen vooruit bakken en meerdere dagen voor als lunch of ontbijt gebruiken.

Vind je het niet erg om iets langer bezig te zijn en wil je extra gezonde wafels? Check dat dit heerlijke zoete aardappel wafel recept!