Project Description
Banaan-sinaasappelcake
Hoe lekker ziet deze banaan-sinaasappelcake eruit! Een leuk en makkelijk recept om op een vrije zondag middag te maken. Deze cake kan je zelfs als ontbijt of lunch eten. Probeer hem eens uit!
Recept
Portie: 10 stuks
Bereidingstijd: 20 + 1 uur oventijd
Glutenvrij| Ontbijt| lunch
Ingrediënten
- 2 perssinaasappels
- 225 gram lichtbruine basterdsuiker
- 250 gram (glutenvrije) bloem
- 2 tl bakpoeder
- 1 tl kaneel
- 100 gram ongezouten margarine
- 1 zakje vanille suiker
- 125 ml crème fraîche
- 2 eieren
- 2 bananen
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bekleed de bakvorm met bakpapier. Rasp de oranje schil van de sinaasappels en pers de helft van de vruchten uit. Houd het rasp apart. Doe het sap met 25 g basterdsuiker in een steelpan en verwarm op laag vuur tot de suiker is opgelost
- Doe ondertussen in een grote kom de bloem met de bakpoeder, kaneel en snuf zout. Meng de 100 g boter, 200 g lichtbruine basterdsuiker en vanillesuiker in de keukenmachine tot een bijna glad mengsel. Laat draaien en voeg 1 voor 1 de eieren en de crème fraîche toe. Doe vervolgens het bloem mengsel erbij.
- Pel de bananen en prak fijn. Schep de banaan met het sinaasappelrasp door het beslag. Verdeel over de cakevorm. Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van 1 sinaasappel en snijd het vruchtvlees in dunne plakken. Verdeel dakpansgewijs over het beslag. Schenk de suikerstroop erover.
- Bak in het midden van de oven in ca. 1 uur goudbruin en gaar. Controleer na 50 min. op gaarheid met de satéprikker. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat 30 min. afkoelen, neem uit de vorm en laat in 1 uur verder afkoelen op een rooster.
Heerlijk, Eet smakelijk!
Op zoek naar een heerlijke voedzaam ontbijtje? Probeer dit ontbijttaartje eens uit!
Sinaasappel bevat veel vitamine C, wat de opname van ijzer ondersteunt en een positieve invloed heeft op je weerstand. Naast vitamine C barst een sinaasappel van het foliumzuur. Foliumzuur draagt bij aan je immuunsysteem en de vorming van rode en witte bloedcellen.
