Project Description
Bagel met Zalm
Een heerlijke warme bagel belegd met Hüttenkäse, zalm en verse dille! Spreek dit jou aan, dan is deze heerlijke lunch wel iets voor jou! Binnen 10 minuten gemaakt en ook nog eens heel gezond.
Recept
Portie: 1 persoon
Bereidingstijd: 10 minuten
Ingrediënten
- 1 bagel
- 100 gram gerookte zalm
- Verse dille
- Citroensap
- 15 gram Hüttenkäse
- 1 ei
- Peper
Bereidingswijze
- Kook het ei hard in ca. 8 minuten. Laat het schrikken onder koud water.
- Bak de bagel volgens de verpakking in de oven en laat de bagel afkoelen.
- Meng de Hüttenkäse samen met de citroensap en wat peper.
- Snijd de bagel door de helft en besmeer een kant met de Hüttenkäse, verdeel daar boven op de zalm.
- Snijd het gekookte ei in plakjes en leg dit boven op de zalm, garneer het met wat verse dille.
Heerlijke lunch, eet smakelijk!
Zalm bevat veel gezonde visvetzuren. Het blijkt dat visvetzuren de kans op hart- en vaatziekten verkleinen en een gunstig effect hebben op de bloeddruk. Daarnaast is de meeste vis (en schaal- en schelpdieren) rijk aan de belangrijke vitamine B12 en de mineralen jodium, fosfor en seleen. Het is ook een bron van vitamine B6.