Project Description

Apple cinnamon crumble

Dit recept is perfect om op een koude zondag ochtend te maken. Heerlijke warme apple cinnamon crumble geserveerd met (lactosevrije) yoghurt als ontbijt. Makkelijk recept en snel op tafel.

Recept

Portie: 4 personen

Bereidingstijd: 10 + 15 minuten oventijd

Ingrediëntenlijst

  • 2 appels
  • Kaneel
  • 75 gram havermout
  • 100 gram glutenvrije meel
  • 50 gram kokosolie
  • 50 gram walnoten
  • 2 eetlepels honing 
  • 20 gram cranberry’s 
  • 20 gram rozijnen
  • Plantaardige yoghurt

Bereidingswijze

  1. Snijd 2 grote appels in kleine stukjes en verspreid ze in een ovenschaal.
  2. Marineer de appel met kaneel en voeg bij de appels in de ovenschaal cranberry’s, rozijnen en gehakte walnoten toe.
  3. Voor de crumble meng je 75 gram glutenvrije havermout met 100 gram glutenvrije meel. 
  4. Vervolgens smelt je 50 gram kokosolie en voeg dit samen met 2 eetlepels honing toe bij de havermout en meel.
  5. Meng de ingrediënten met de hand en maak met je vingers een kruimeltachtig deeg van.
  6. Kruimel de crumble over de appelvulling en bak de crumble af voor 15 minuten op 200 graden
  7. Eet de warme appel crumble met plantaardige yoghurt voor een heerlijk stevig ontbijtje!

Nog een recept uitproberen met havermout? Check deze glutenvrije baked oats uit.

Appels hebben veel gezondheidsvoordelen. Zo zitten appels vol met vitamine C en A, zijn appels goed voor je tanden, bevorderd de spijsvertering, goed voor je hersenen en nog veel meer. Kortom elke dag een appeltje of 2 eten zal je lichaam dankbaar voor zijn!