Over mij

Omschrijf jezelf in 3 woorden
“Spontaan, passie en doelgericht!”

Wat is jouw doel als het gaat om je carrière?
“Wat mijn carrière betreft heb ik één duidelijk doel voor ogen: heel veel mensen bewust maken van het effect van voeding en voedingsstoffen. Hierdoor het medicatiegebruik onder de Nederlandse bevolking te verminderen. En het belangrijkste: mensen zich weer gezond en gelukkig laten voelen.”

Heb je een persoonlijk doel in je leven?
“Haha mijn persoonlijke doel? Ik heb van kinds af aan altijd al een hond gewild. Elke verjaardag, kerst en sinterklaas vroeg ik er weer om! Helaas waren drie gezinsleden allergisch… Deze wens is er nog steeds en op een dag komt hij zeker uit!”

Wat is je favoriete gezonde maaltijd?
“Pompoensoep <3.”

Heb jij een guilty pleasure als het gaat om eten?
“Haha, ik ben en blijf een vrouw, chocolade natuurlijk!”

Wat doe je het liefst in je vrije tijd?
“Dansen! Ik ben sinds kort gestart met volwassen streetdance, oooo wat vind ik het leuk! Verder vind ik het heerlijk om naar het strand of bos te gaan. Of te shoppen en korte tripjes te maken naar het buitenland. Oh, en ik geniet ook heel erg van avondjes met m’n vriend op de bank, gezellig samen voetbal kijken. Maar vertel hem dat maar niet!”

Wat is jouw levensspreuk?
~ Always trust your gut feeling ~ 

MAAK EEN AFPSRAAK

HBO Voeding & Diëtetiek

Daar sta je dan, met een HBO Voeding & Diëtetiek diploma in je handen innig blij te zijn! Maar ik bleef na het behalen van mijn diploma nog met veel vragen zitten. Omdat ik zelf behoorlijk wat klachten had, zoals eczeem, een onzuivere huid, verminderde energie, concentratie- en motivatieproblemen. Ik vroeg me af of er verbanden bestonden tussen voeding en deze problemen. Hoe zit het met de relatie tussen voeding en de huid, zoals puistjes, eczeem en rimpels. Is er een verband tussen voeding en concentratieproblemen, depressie en ADHD? Hoe zit dat precies met botontkalking? Zei jouw moeder ook altijd: ‘melk is goed voor elk’… en nu blijken melkproducten juist de kalk uit je botten te onttrekken?!

Wetenschappelijke inzichten

Als diëtist kreeg ik veel cliënten met een hoog cholesterol en/of een hoge bloeddruk. Maar de basisadviezen zoals ‘minder zout’ en ‘minder vet’ worden nu ook al in twijfel getrokken door nieuwe wetenschappelijke inzichten. En wat heeft er naast voeding nog meer invloed op deze welvaartsziekten? Die lijken voor Nederland een steeds groter probleem te worden! Hoe zit het met voedingstekorten, ik krijg lang niet elke dag de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheden binnen die het Voedingscentrum ons adviseert… Maar hoe zit dat met jou, lukt het jou wel om alles binnen te krijgen met je voeding? Kan het überhaupt kwaad als je niet voldoende vitamines en mineralen binnenkrijgt? En op welke manier kan je daar last van krijgen?

Ik ben verder gaan zoeken naar antwoorden en met de eerst opvolgende studie ging een hele nieuwe wereld voor mij open:

BrainQ Therapeut, van Exendo Epigenomics

In deze studie leerde ik alles over de epigenetica, de omgeving van je genen. Hierdoor werden de verbanden tussen voeding en psychologische klachten duidelijk. Zoals ADHD, depressie, vermoeidheidsklachten en concentratieproblemen. Met enthousiasme ben ik vervolgens alle boeken van Gert Schuitemaker (orthomoleculair arts) gaan lezen. Ik werd door hem geïnspireerd om mij verder te verdiepen in de effecten van vitamines en mineralen op verschillende aandoeningen: de orthomoleculaire voeding.

Ook werd mij duidelijk dat er inderdaad veel meer te doen is aan de veelvoorkomende welvaartsziekten in ons land: een te hoog cholesterol, hoge bloeddruk en diabetes! Maar ook aan lichamelijke (pijn) klachten zoals migraine, artrose en fibromyalgie. Ik bedenk me nu pas dat ik zo verschrikkelijk veel heb geleerd! En bij elk onderwerp dacht ik weer: “woo dit is interessant, waarom wist ik dit niet?” Maar vooral: wat weet ik nog meer niet en hoe kan ik erachter komen?! Zo ben ik doorgegaan. Leergierig en vol passie ben ik steeds meer gaan uitzoeken en gaan leren. Meerdere cursussen en opleidingen volgden:

Ortho Health Foundation:          Behandelprotocollen huid,                                                     haar en nagels
Ortho Health Foundation:          Behandelprotocollen Burn-out
Total Health:                            Medische Basiskennis
Ortho Health Foundation:          Orthomoleculair Epigenetisch                                                  Therapeut

Mezelf bijscholen zal altijd door blijven gaan. Want over de relatie tussen voeding en lichamelijke- en psychologische klachten is nu eenmaal zoveel te leren! Met steeds weer nieuwe inzichten vanuit de wetenschap.

Als diëtiste voelde het alsof ik cliënten voor 60% kon helpen. Met alle opgedane kennis en ervaring voelt het nu als 90%! Ooit hoop ik de 100% te bereiken, die weg is lang, maar ik weet zeker dat ik met mijn energie en doorzettingsvermogen (en een grote portie aan gezonde voeding) heel ver kan komen!

Liefs,

Latoya