Onderzoeken 2020-09-15T10:51:56+00:00

ONDERZOEKEN

The Food Hospital maakt gebruik van diverse onderzoeksmethoden. Afhankelijk van uw hulpvraag wordt er beoordeeld of één van de onderstaande onderzoeken van belang is voor de behandeling.

Darm,- en ontlastingsonderzoeken

 • Uitgebreide darmscreening / ontlastingsonderzoek €345,95
  Bovenstaande prijzen zijn inclusief BTW.
Lees hier meer over het darmonderzoek

EMB-bloedanalyse

 • Energetisch Morfologisch Bloedonderzoek €139,- incl. BTW.
Lees hier meer over het EMB-bloedonderzoek

Voedselallergieën en voedselovergevoeligheden

Wanneer u lijdt aan een chronische klacht die maar niet verdwijnt, kan de oorzaak wel eens een IgG-voedingsallergie (type III) zijn. Typerend voor zo’n overgevoeligheid is dat de symptomen vaak pas een paar uur of zelfs dagen na het innemen van een ”trigger food” optreden. Dit maakt ze heel moeilijk te identificeren.

 • Vingerprik op 22 voedingsmiddelen – €77,45
 • Vingerprik op 44 voedingsmiddelen – €139,94
 • Intraveneus op 90 voedingsmiddelen – €227,06
 • Intraveneus op 90 voedingsmiddelen VEGETARISCH – €227,06

De prijzen zijn inclusief BTW en medische verwerkingskosten. De vingerprik onderzoeken kunnen direct tijdens het consult plaatsvinden. Voor de intraveneuze onderzoeken dient er een afspraak te worden gemaakt bij één van de prikpunten in Alblasserdam, Dordrecht, Lisse, Haarlem, Hilversum en Nieuw Vennep. Wenst u liever een afspraak te maken voor een bloedafname in de buurt en een dag naar keuze? Laat het ons dan weten!

Lees hier meer over de onderzoeken op voedselovergevoeligheden

Hormonen

 • Speeksel-zelftest vrouw basis (oestradiol, oestriol, progesteron) – €59,65.
 • Speeksel-zelftest vrouw plus (cortisol, DHEA, oestradiol, oestriol, progesteron, testosteron) – €134,66
  Indicaties: Premenstrueel Syndroom (PMS), cyclusproblemen, cyclusgerelateerde stemmingswisselingen en hoofdpijn, gespannen borsten, gewichtstoename (vooral op de buik) of cyclusgerelateerde eetbuien, verminderd libido, depressieve stemmingen, kinderwens, warmteflushes en nachtelijk zweten, droge haren, slaapstoornissen, angsten/depressies.
 • Speeksel-zelftest man basis (DHEA, testosteron) – €59,65.
  Indicatie: Bij seksuele functiestoornissen met verminderd libido, impotentie, moeheid, depressie, gewichtstoename.
 • Speeksel-zelftest man plus (cortisol, DHEA, estradiol, progesteron, testosteron) – €134,66.
  Bij de beoordeling van de vastgestelde hormoonwaarden in het speeksel is in eerste instantie vooral de verhouding tussen de verschillende hormonen belangrijk. Zijn de hormonen niet in balans of gaat de hormoonproductie sterk achteruit dan kan zich dit uiten in depressies, gevoel van zinloosheid, slaapstoornissen, verminderde libido en erectie, bloeddrukafwijkingen, hartritmestoornissen, vergeetachtigheid en gewichtstoename.
Lees hier meer over de hormoontest

Stresshormonen en neurotransmitters

 • Burn-out combitest – analyse van adrenaline, het cortisol dagprofiel, DHEA, dopamine, noradrenaline en serotonine – €203,65 incl BTW.
  Indicaties: extreme vermoeidheid in de ochtend, algehele vermoeidheid, prestatievermindering, depressie, slapeloosheid, angsten, lichamelijke en geestelijke stress.
 • Burn-out combitest Plus – analyse van adrenaline, het cortisol dagprofiel, DHEA, dopamine, noradrenaline, serotonine, testosteron, progesteron en oestradiol – €313,90 incl BTW.
  Indicaties: extreme vermoeidheid in de ochtend, algehele vermoeidheid, prestatievermindering, depressie, slapeloosheid, angsten, lichamelijke en geestelijke stress.
Lees hier meer over deze testen op stresshormonen en neurotransmitters

Omega 3 Index

 • Zelfbloedtest €69,95 incl. BTW.
  Indicaties: hoge bloeddruk, tegengaan van samenklontering van trombocyten, verbeteren vloeibaarheid van het bloed, stabiliseren van de plaques in de halsslagader, anti-aritmische werking, psychische aandoeningen zoals manisch-depressieve ziektes, depressies en ADHD. Ook bij het vermoeden van laaggradige ontstekingen.
Lees hier meer over de omega-3-Index

Co-enzym Q10

 • Zelfbloedtest €31,45 incl. BTW.
  Een groot aantal wetenschappelijke artikelen gaan over de therapeutische voordelen van co-enzym Q10 suppletie. De uitkomsten hiervan geven aan dat vooral voor mensen vanaf 50 jaar een optimale co-enzym Q10 verzorging correleert met een betere gezondheid.
  Indicaties: iedereen die cholesterolverlagers/statines gebruikt!!, verhoogde bloeddruk, sport, stress, oxidatieve stress (roken), ondervoeding.
Meer weten over co-enzym-Q10? Klik dan hier!

Exorfinen urinetest

 • Urinetest €99,95 incl. BTW.
  Normaal gesproken kan alleen endorfine de endorfinereceptor activeren. Echter bij bepaalde mensen, die last hebben van een exorfinen belasting, kunnen exorfinen ook de endorfinereceptor activeren. Dat is de reden waarom mensen soms zo gehecht zijn aan een broodje met kaas. De receptoren (ontvangertjes) zijn er alleen niet voor gemaakt om telkens actief te moeten zijn. Het gevolg is dat, op de wat langere termijn, deze ‘slotjes’ gaan slijten en dus minder gevoelig worden. Hierdoor kan er minder van de beloningsstof ‘endorfine’ worden geactiveerd; de gevoeligheid voor ‘normale beloningen neemt af. Het gevolg is dat sommige mensen op zoek gaan naar steeds sterkere stimuli om dit te compenseren. Hierbij kun je denken aan eetstoornissen, verslavingen en buitensporig seksueel gedrag.
  In deze urinetest worden de exorfinen uit gluten en caseïne geanalyseerd.
Meer weten over de exorfinen-test
Ja, ik wil graag geholpen worden bij mijn klacht