Heb jij een onduidelijke aandoening die alsmaar niet weggaat? Dan kan de oorzaak heel goed liggen bij vertraagde voedselovergevoeligheden. Zo’n vertraagde voedselallergie blijft vaak onopgemerkt. Vooral omdat veel symptomen pas na enkele uren of zelfs dagen optreden. Daarbij helpen onze tests  voor voedselovergevoeligheden jou duidelijkheid te krijgen! Je ontdekt al snel of je last hebt van een vertraagde voedselallergie.

Hoe werkt een vertraagd IgG-reactie?

Onze darm is het grootste immuunsysteem. Het is een bijna ondoordringbare barrière voor bacteriën, virussen en andere schadelijke stoffen. Zolang de darmwand intact is, verteert ons voedsel goed. En dan verloopt alles normaal via het darmstelsel. Maar de darmwand kan ook beschadigd raken. Bijvoorbeeld door stress, medicatie en infecties. Maar ook door verkeerde voeding of schadelijke stoffen uit het milieu. Als de darmwand is aangetast komt het voor dat voedsel componenten door de darmcellen glippen. Zo komen ze in onze bloedbaan terecht. Dan denkt ons immuunsysteem dat dit (ten onrechte) schadelijke stoffen zijn. Daarom produceert dit systeem specifieke antilichamen (IgG antistoffen). Hierdoor onstaan dan ontstekingsreacties. Want ons immuunsysteem herkent de voedingsmiddelen als indringers. Deze ontstekingsreacties kunnen leiden tot niet-specifieke symptomen (bijv. vermoeidheid). Maar ook tot specifieke symptomen (bijv. hoofdpijn/migraine). Dit is afhankelijk van waar in ons lichaam het immuuncomplex wordt vernietigd.

Mogelijke symptomen van IgG-reacties

Veel artsen zetten de ImuPro voedselovergevoeligheid test in. Vooral bij onduidelijke therapeutische klachten, die duiden op een voedselovergevoeligheid (ook wel bekend als een voedselintolerantie). Enkele voorbeelden zijn:

 • Ziekte van Crohn
 • Diarree
 • Obstipatie
 • Colitus ulcerosa
 • Maagzuur, ulcus, hernia diaphragmatica
 • Chronisch Vermoeidheid Syndroom (CVS)
 • Hoofdpijn/Migraine
 • Reumatische problemen
 • Autisme
 • ADHD
 • Overgewicht/ondergewicht
 • Huidproblemen: eczeem, psoriasis etc.

Deze symptomen kunnen een gevolg zijn van een eventuele voedselallergie type 3 (voedselovergevoeligheid). Van diverse symptomen zijn studies bekend. Wil je die studies graag inzien? Vraag deze dan aan bij de administratie van Pro Health Medical: info@prohealth.nl. Bij The Food Hospital gebruiken wij een uitgebreid voedselallergie IgG-type III onderzoek. Hiervoor zijn diverse mogelijkheden:

 1. ImuPro Screen:
  Deze vingerpriktest geeft een kort rapport met duidelijke resultaten van 22 voedingsmiddelen €77,45
 2. ImuPro Screen+:
  Deze vingerpriktest geeft een begrijpelijk rapport van 44 voedingsmiddelen €139,74
 3. ImuPro Basic:
  Dit is een intraveneuze bloedafname en geeft een begrijpelijk rapport van 90 voedingsmiddelen en een persoonlijke handleiding met voedingsrichtlijnen €227,06
 4. ImuPro Vegetarisch:
  Dit is een intraveneuze bloedafname en geeft een begrijpelijk rapport van 90 voedingsmiddelen en een persoonlijke handleiding met voedingsrichtlijnen €227,06

Hoe werkt de afname?

Bij de Screen en Screen+ neemt de diëtist bloed af via een vingerprik. Deze bloedafname gebeurt tijdens de consulten. Wil je een ImuPro Basic of heb je een vegetarisch voedingspatroon? Deze testen worden intraveneus afgenomen. Hiervoor geef je bloed af bij een prikpoli. Daarvoor maak je een afspraak via het afsprakenbureau van Pro Health Medical. Zij verzorgen bloedafname bij jou in de buurt en op een dag naar jouw keuze.

Pro Health Medical werkt samen met een afsprakenbureau dat een landelijke dekking heeft aan prikpunten. Om een afspraak te maken vul je eerst het prikformulier in, dat je krijgt tijdens het consult. Op dit formulier ontvang je ook een stempel van de diëtist. Want zonder stempel van een arts of diëtist voert het prikpunt geen testen uit.