BIJ ZOVEEL KOPPEN GROENE THEE PER DAG VERJONGD JE HUID

Wist je dat stoffen uit de voeding je kunnen beschermen tegen Uv-straling? En dat uit onderzoek is gebleken dat polyfenolen uit groene thee de huideigenschappen positief beïnvloeden? Stoffen zoals polyfenolen en carotenoïden beschermen namelijk de kwaliteit, structuur en functie van de huid! Iin een (dubbelblind, placebo-gecontroleerd) onderzoek dronken 60 vrouwen gedurende 12 weken lang, 1 liter groene thee per dag.  De studie onderzocht de mate van bescherming tegen Uv-straling, structuur en de functie van de huid, dit werd gemeten op week 0, week 6 en week 12.

De resultaten

  1. Bij de vrouwen die 12 weken lang de groene thee dronken, nam de schade aan de huid door straling (significant) af met 16%, na 12 weken nam de schade zelfs af met maar liefst 25%! 
  2. Bij de vrouwen waren de structurele kenmerken van de huid door de groene thee positief beïnvloed zoals de elasticiteit, de ruwheid, schilfering, de dichtheid en de waterhomeostase. Zo nam de huiddichtheid na 12 weken toe met 7,7%, de ruwheid van de huid verlaagde zich met 16% en huidhydratatie nam maar liefst toe met 17%!.
  3. Daarnaast verhoogde de inname van de groene thee de bloedstroom en zuurstoftoevoer naar de huid.

Conclusie

Het drinken van een liter groene thee per dag beschermd de huid tegen schadelijke Uv-straling. Daarnaast helpt het om de huidkwaliteit van vrouwen te verbeteren wat betreft de dichtheid, ruwheid en hydratatie.                                                                                                                                                                               

Bron:
Ulrike H, Carolyn E et al.
 Green Tea Polyphenols Provide Photoprotection, Increase Microcirculation,
and Modulate Skin Properties of Women.
The Journal of Nutrition. 1 June 2011;141(6):1202–8.

https://doi.org/10.3945/jn.110.136465.