Glutenvrij Indiaas naanbrood
Voor 2 broden
Bereidingstijd: 20 min
Ingrediënten
- 100 gr glutenvrij kikkererwtenmeel
- 240 ml water
- 1,5 el olijfolie
- 0,5 tl zout
- 30g Hummus
- Specerijen zoals: 1 tl chilivlokken, 1 tl oregano, 1 tl knoflookpoeder, komijnpoeder.
Bereidingswijze
- Doe alle ingrediënten (kikkererwtenmeel, water, olijfolie en zout) in een beslagkom en roer goed door totdat de klontjes eruit zijn.
- Laat het minimaal een half uur (of liever nog een uur) staan zodat het water goed wordt opgenomen door het kikkererwtenmeel.
- Verhit een pan met wat olie en giet daar de helft van het beslag in.
- Bak aan beide kanten goudbruin (ongeveer 5-6 min per kant) en herhaal.
- Laat het brood afkoelen en serveer met (zelfgemaakte) hummus.
Met dit naanbrood kun je eindeloos variëren. Maak bijvoorbeeld jouw eigen naanpizza met tomaten, courgette, paprika, spinazie en/ of rucola. Klinkt goed toch? De topping vind je hier!