EEN NATUURLIJKE VERLICHTING VOOR ASTMA

Heb je het benauwd of een piepende ademhaling ten gevolge van astma? Wellicht hebt een lepeltje honing!

Onderzoekers van Nishtar Hospital Multan in Pakistan onderzochten het effect van honing bij astma patiënten. Het onderzoek toont aan dat honing gebruik vooral effectief is bij patiënten met lichte of matige astmatische klachten.

Astma

Astma is een ontsteking van de longen, waardoor ademen vaak moeilijk is. Symptomen als benauwdheid, hoesten en ademloosheid zijn veel voorkomende bij astma patiënten. In tegenstelling tot een longontsteking is de ontsteking chronisch en zijn de longen dus altijd enigszins ontstoken. Toch hoeft iemand met astma niet elke dag last te hebben van deze klachten.

Astma wordt voornamelijk behandeld met medicijnen. De ontstekingsreactie die optreedt bij astma is een beschermingsmechanisme tegen ongewenste of schadelijke stoffen. Het blijven onderdrukken van deze immuunreactie met medicatie kan dus als gevolg hebben dat het lichaam zich niet meer goed kan weren tegen ziekteverwekkers en andere schadelijke stoffen.

Honing

Tijdens het onderzoek kregen 76 astma patiënten, 3 maanden lang, 2 maal per dag, 7,5 ml bijenhoning.  Patiënten met een lichtere vorm van astma hadden meer baat bij het toevoegen van honing dan patiënten met een ernstige vorm van astma.

Honing en kruiden

De onderzoekers analyseerden naast hun eigen onderzoek ook meerdere studies betreffende honing en astma. Zij concludeerden dat het gebruik van honing in combinatie met kruiden een significant groter effect heeft op astma, dan wanneer alleen honing gebruikt wordt. De combinatie van honing en zwarte komijn blijkt volgens het onderzoek ook effectief te zijn bij ernstige vormen van astma. De combinatie van honing en selderijzaad blijkt ook effectief te zijn, maar hier is minder onderzoek naar gedaan dan naar het effect van honing en zwarte komijn.

Natuurlijke behandeling

Eén van de belangrijkste factoren in het ontstaan van astma zijn allergieën en overgevoeligheden. Een uitgebreid allergenenonderzoek staat daarom aan onze basis van een succesvolle behandeling tegen astmatische klachten. Daarnaast kijken de specialisten van The Food Hospital naar de gezondheid van de darm en geven de beste ondersteuning van het immuunsysteem met immuunmodulerede stoffen en natuurlijke ontstekingsremmers. Dit samen vorm de beste en veiligere manier om astma onder controle te houden, om te keren of zelfs te genezen.

Bronnen:
Longfonds
Journal of Medicine, Physiology and Biophysics,
Honey in Bronchial Asthma: From Folk Tales to Scientific Facts

Ik wil graag een afspraak maken