Je hebt vast weleens in de keuken gestaan en gedacht, “was er maar een makkelijkere manier om mijn groente te bewaren”. En om het nou altijd in plastic zakjes te bewaren of het weg te gooien, is nou ook niet echt een duurzame optie. Maar hoe kan ik mijn voedsel vers houden en tegelijkertijd rekening houden met het milieu? Food Huggers! De nieuwe plasticvrije en duurzame manier om jouw eten te bewaren!

Wat zijn Food Huggers?

Food Huggers zijn plasticvrije en duurzame hoesjes waarin je voedsel kunt bewaren. Hiermee kun je jouw voedsel langer bewaren, nadat je het hebt aangesneden. Denk bijvoorbeeld aan groente en fruit. Als je maar een deel van je groente of fruit wil gebruiken, kan je de Food Hugger plaatsen om het aangesneden deel. Food Huggers zijn een soort van siliconen dekseltjes en hebben een flexibele rand die ervoor zorgt dat het stevig om het voedsel heen blijft zitten. De Food Huggers zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar en zijn gemaakt van veilige siliconen, wat het product BPA-vrij maakt.  

Food Huggers komen vaak in een verpakking met vijf stuks. Dit zijn dus vijf verschillende maten. De grote Food Hugger kun je bijvoorbeeld gebruiken voor een aangesneden aubergine en de kleine Food Hugger voor een aangesneden citroen of banaan.

Waar koop je Food Huggers?

Food Huggers zijn op meerdere plekken verkrijgbaar. Je kunt ze online vinden bijeen website zoals Bol.com, maar ook in een winkel zoals de Ekoplaza.

Geen afval met Food Huggers

Food Huggers zijn natuurlijk een super duurzame manier om voedsel te bewaren. In plaats van dat je het voedsel weggooit, of in een plastic zakje bewaart, gebruik je gewoon een Food Hugger! Daarnaast kun je de Food Huggers hergebruiken. Ze kunnen namelijk gewoon in de vaatwasser bij de rest van je vieze afwas.

Avocado Huggers

Heb je ook de Avocado Huggers weleens gezien? Dit is exact hetzelfde concept, alleen dan speciaal gemaakt voor een avocado. Het is ook gemaakt van siliconen en in precies dezelfde vorm als een avocado. Zo past de avocado er makkelijk in en kun je het bewaren in de koelkast.

Samen kunnen we voedselverspilling tegengaan en de afvalberg verkleinen! Food Huggers zijn bij veel mensen al niet meer weg te denken uit de keuken, binnenkort bij jou ook niet meer? If you love your food, give it a hug: Food Huggers!

Na het maken van dit recept kun je de courgette bewaren in één van jouw nieuwe Food Huggers!

Bronnen: