Reguliere ontlastingsonderzoek vs. The Food Hospital ontlastingsonderzoek

Laten we beginnen met de overeenkomsten, omdat we een aantal waarden ook meten die de huisarts ook (kan) meten zoals:

  • Bepaalde ziekmakende bacteriën
  • Parasieten
  • Ontstekingswaarden (zoals calprotectine)

Wat maakt dat je bij ons aanklopt om je ontlasting te laten onderzoeken? Goede vraag want een gedeelte van de uitslag zal overeenkomen met wat een (huis)arts kan meten. Echter zitten er grote voordelen aan de onderzoeken die wij aanbieden. Wij kunnen je namelijk extra informatie over jouw darm geven zoals:

  • De weerstand van de darm. We kunnen zien of de darm aan het vechten is tegen ziektemakers, wat een indicatie geeft voor wat er aan de hand kan zijn.
  •  Of jij jouw eten goed verteerd. We kunnen zien of er te veel eiwit, vet of zetmeel in de toiletpot terecht komt, dit geeft ons informatie over jouw vertering. Ben je in staat voeding goed in stukjes te knippen of gaat hier iets mis? Onverteerd eten kan namelijk voor klachten in de darm zorgen.
  • Pancreas-elastase: kan jouw alvleesklier voldoende enzymen (schaartjes) aanmaken om eten goed door midden te knippen? Zo niet dan kan dit leiden tot darmklachten.
  • De aanwezigheid van goede bacteriën. Helaas hebben veel mensen te weinig goede bacteriën in de darm waardoor andere (slechte) bacteriën sneller de overhand kunnen krijgen. Daarnaast zijn deze nodig voor de aanmaak van bepaalde vitamines, het remmen van ontstekingen en meer. – We meten meer verschillende bacteriën. De huisarts meet op een aantal, wij op tientallen verschillende bacteriën!
  • We kunnen zien of er sprake is van een leaky gut (de doorlaatbaarheid van de darmwand).
  • Schimmels en gisten.
  • En jouw natuurlijke ontstekingsremmende stoffen.

Zeg ik dat wij het beter kunnen dan de huisarts en dat je hem/haar kan vervangen met onze onderzoeken? NEE, absoluut niet. Zie ons als de mogelijkheid om verder te onderzoeken. Zie het als aanvulling als je niet verder komt met de reguliere onderzoeken. Zie onze onderzoeken niet als vervanging van de reguliere onderzoeken. We sturen geregeld mensen eerst naar de huisarts omdat zij onderzoeken hebben die wij niet kunnen aanbieden. En het mooiste zou zijn als zij doorsturen naar ons omdat wij weer informatie kunnen opsporen waar zij niet de tools voor hebben. Stiekem hoop ik dat op een dag de reguliere geneeskunde hand en hand samengaat met de alternatieve geneeskunde. In plaats van ieder op hun eigen eilandje.