Moet jij je weleens goed kunnen concentreren voor werk of studie, maar lukt dit niet altijd? Ik had hier ook moeite mee, tot ik mijn zintuigen beter ging inzetten; geur en geluid! Wist je dat specifieke geuren en geluiden je focus kunnen verbeteren? Voor mij werken 2 dingen extreem goed; etherische olie en binaural beats!

Wat zijn binaural beats?

Bij binaural beats worden twee tonen afgespeeld die een paar hertz van elkaar verschillen. De tonen zijn dus net iets hoger of iets lager dan elkaar. Je hersenen proberen het verschil tussen de tonen te compenseren door een extra toon aan te maken: een verschiltoon. Die verschiltonen kunnen verschillende frequenties hebben.

Wat doet welke frequentie?

  • Delta: 0-4 hertz = diepe slaap, helend
  • Thèra: 4-8 hertz = meditatie, diepe ontspanning, creativiteit
  • Alpha: 8-14 hertz = stress verlagend, beter leren
  • Bèta: 14-30 hertz = focus, energie, helderheid Gamma: 30-100 hertz = zeer waakzaam, hoog bewustzijn, geheugen

Wil je betere concentratie tijdens het leren of werk? Luister dan naar binaural beats met frequenties tussen de 8-30 hertz (ongeveer).

Voor optimaal resultaat:

  • Gebruik oortjes of een koptelefoon! Hierdoor komt het ene geluid binnen via het linkeroor en het andere geluid via het rechter oor en heb je het meeste resultaat voor de verschiltoon.
  • Ga rustig zitten, in een opgeruimde ruimte.
  • Gebruik naast geluid ook geuren (etherische olie) die je focus verbeteren zoals rozemarijn, kaneel, lavendel, citroen en/of pepermunt. Zelf doe ik dit in een diffuser maar als je die niet hebt kunt je ook wat druppeltjes in een zakdoek doen en deze regelmatig inhaleren en/of druppels in de kraag van je kleding doen.

Zoek op Spotify/YouTube naar ‘binaural beats concentration / focus’ voor de juiste geluiden of beluister deze playlist op spotify.