Heb jij tijdens je menstruatie veel last van klachten? Let dan even op, want misschien kunnen wij jou met deze tips een stukje verder helpen! Hier zijn  8 voedingsmiddelen die jouw lichaam ondersteunen tijdens je menstruatie.

1. Gember

Heb jij tijdens je menstruatie last van misselijkheid, probeer dan eens gember! Gember kan je gebruiken om thee van te maken, toevoegen aan je water of een gembershotje maken! Daarnaast bevat het product ook veel vitamines en mineralen zoals vitamine B, C, bètacaroteen, calcium, kalium en magnesium!

2. Rood vlees

Rood vlees bevat veel ijzer en magnesium. Omdat je tijdens je menstruatie veel ijzer verliest, is het essentieel om dit verlies aan te vullen en het ijzerniveau op pijl te houden! Daarnaast is magnesium ook belangrijk; het ondersteunt de vochthuishouding en kan krampen verminderen.

3. Groene bladgroenten

Groene bladgroenten bevatten veel vitamines, mineralen en vezels. Voornamelijk ijzer, vitamine B6, B12 en B11 (foliumzuur) zijn hierin aanwezig. Deze voedingsstoffen helpen om het bloed op de bouwen en zijn dus handig om binnen te krijgen tijdens je menstruatie.

4. Kurkuma

Kurkuma werkt als antioxidant en is ontstekingsremmend. Daarnaast bevat kurkuma serotonine, ook wel het gelukshormoon genoemd, wat ervoor zorgt dat het lichaam tot rust komt en je je beter voelt.

5. Cacao

Cacao, of een product wat voor uit 80% uit cacao bestaat, heeft ook z’n voordelen tijdens je menstruatie. Het bevat namelijk veel magnesium. Zoals we net al hebben gelezen heeft dit een positief effect op de vochthuishouding en het verminderen van je krampen.

6. Rode bieten

Rode bieten bevatten veel vitamine C en ijzer, wat een goede combinatie is tijdens je menstruatie. De beschikbaarheid van ijzer uit planten kan verbeterd worden door het te combineren met vitamine C. Rode bieten zijn daarom erg goed tijdens de menstruatie.

7. Zalm

Zalm bevat ontzettend veel omega 3. Omega 3-vetzuren zijn belangrijk voor de opbouw van hormonen en dus voor een gezonde menstruatiecyclus.

8. Avocado

In avocado zitten heel veel gezonde vetten. Net zoals omega 3, zijn deze vetten belangrijk bij de aanmaak van hormonen. Daarnaast helpen de vetten het lichaam ook om vitamine A, E, D en K op te nemen.