Mijn ontbijt overslaan? Ik weet niet of ik dat TREK!

Kom op Latoy, je kunt toch wel een kwartier eerder uit bed zodat je een keer NIET je ontbijt naar binnen hoeft te proppen zonder te kauwen? Serieuze struggles om hier in de ochtend de tijd voor te nemen. Herken je dit?

Ik doe nu dus iets wat ik jaren geleden dus NOOIT had gedaan en ik weet 7 hele goede redenen voor jou om dit ook te doen! Namelijk mijn ontbijt bewust over slaan.  Wat zeg jij nou, gekke diëtist!?

“Heb je geen honger ’s ochtends?” – Jawel
“Ga je niet trillen als je het ontbijt overslaat?”  – De eerste paar weken trilde ik heel erg!
Maar we MOETEN toch ontbijten? Dat is toch gezond?” – NEE, niet perse. En dit is waarom:

Als je je ontbijt verschuift naar een later moment rek je de uren dat je je lichaam ‘rust’ geeft. Je gaat van bijvoorbeeld 10 uur lang niet eten naar 16 uur lang niet eten. Misschien ken je het wel: INTERMITTENT FASTING.

De 7 voordelen voor jouw lichaam op een rijtje:

 1. Je valt ermee af
 2. Super gezond voor je hart en bloedvaten (het slechte cholesterol in je bloed neemt af)
 3. Je leeft er langer en gezonder leven
 4. Goed voor de hormoonbalans
 5. Ontstekingsremmend
 6. Gezond voor je hersenen!
 7. Goed tegen insulineresistentie (je wordt gevoeliger voor glucose en dat is super positief!

  Herken jij de signalen van trillerig / zweterig wanneer je niet ontbijt?

  Voel jij je (net als ik ook altijd had); licht in je hoofd, slap, trillerig, super hongerig als je niet ontbijt en vind je het hierdoor spannend om te gaan vasten? Bouw de uren dat je ‘vast’ dan rustig op. Begin met 1 uur later, dan 2 uur enzovoorts! Het ALLER beste wat je in dit geval kunt doen is onder begeleiding gaan, omdat trillerig/zweterig etc. al een teken is van beginnende insulineresistentie. Je lichaam weet niet meer hoe hij zelf je bloedsuiker kan regelen en dit moet jij je lichaam weer gaan leren!

Herken je deze signalen? Kom dan gezellig langs op de Raamweg in Den Haag! Maak een afspraak door op deze link te klikken. Of mail direct naar hello@foodhospital.nl