Lavendelolie voor vrouwen met hormonale klachten

Laat me je meenemen naar de wonderen van lavendel! Lavendel als etherische olie doet 2 bijzondere dingen voor vrouwen:

  1. Lavendelolie staat bekend om zijn magische krachten in het verminderen van stress. Met zijn kalmerende eigenschappen helpt lavendel je niet alleen te ontspannen, maar kan het ook een belangrijke rol spelen in het reguleren van cortisol – dat vervelende stresshormoon dat ons vaak in zijn greep houdt. Vooral voor vrouwen die altijd ‘aan’ staan, biedt lavendel een welverdiende ontsnapping naar een wereld van rust en kalmte.Maar dat is nog niet alles! Lavendel heeft nog een geheim wapen in petto: het kan het niveau van GABA verhogen. En wat doet GABA? Nou, dat is het stofje in onze hersenen dat verantwoordelijk is voor het gevoel van kalmte, terwijl het angst en gepieker vermindert.
  2. Lavendelolie laat je beter slapen
    De heerlijke geur van lavendel is als een zachte omhelzing voor je zenuwen, waardoor angst wordt verminderd en je geest wordt gekalmeerd.Maar dat is nog niet alles! Lavendel heeft nog een verrassing in petto: het kan het niveau van serotonine verhogen, ons gelukshormoon. En weet je wat nog beter is? Serotonine is de voorloper van melatonine, ons slaaphormoon! Dus met lavendel aan je zijde, kun je niet alleen genieten van een zalige nachtrust, maar ook van een betere slaapkwaliteit en een energieke start van je dag! 🌙✨

Hoe gebruik je lavendelolie?

Er zijn talloze manieren om lavendelolie te gebruiken voor een goede nachtrust en ontspanning! Persoonlijk vind ik het heerlijk om een half uurtje voor het slapengaan de diffuser aan te zetten in mijn slaapkamer en daar een paar druppels lavendel (samen met wat stress away) in te laten verdampen. Ook druppel ik wat lavendel rechtstreeks op mijn kussen voor een extra vleugje ontspanning. En als ik echt behoefte heb aan een snelle rustgevende boost, meng ik een paar druppels lavendel met wat jojoba-olie en breng ik het aan achter mijn oren, in mijn nek of onder mijn voeten.

Maar onthoud, let goed op het merk dat je gebruikt, want er zit veel verschil in de therapeutische werking van lavendelolie, afhankelijk van de werkzame stoffen in het product. Je wilt natuurlijk het beste van het beste, vol met krachtige en effectieve ingrediënten, zonder toevoegingen die daar niets aan bijdragen!

Ik gebruik deze: Lavendelolie